Architekci
BW.18.01
2017

Pierwszym etapem projektu był projekt rozbiórki istniejącego na działce budynku mieszkalnego. Następnie zaprojektowano budynek mieszkalny wielorodzinny z garażem podziemnym.

Działka, na której zaprojektowano budynek położona jest w centrum Lublina. W bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się szkoła podstawowa, zabudowania jednorodzinne oraz wielorodzinne. Poziom terenu jest podniesiony względem ulicy o ok 1.5. Jednocześnie bardzo bliskie zabudowania utrudniały maksymalne wykorzystanie parametrów działki. Garaż podziemny został zaprojektowany wykorzystując prawie maksymalną szerokość działki. Budynek zaprojektowano w neutralnej kolorystyce co nie konkuruje z otaczającym budownictwem. Wykonane podziały w elewacji nadały bardziej nowoczesną formę.

Budynek posiada 4 kondygnacje nadziemne oraz 1 podziemną. Łącznie zaprojektowano 18 lokali mieszkalnych.

Data projektu:
2017
Powierzchnia użytkowa:
Mieszkalna: 580 m2
Garaż podziemny: 448 m2
Powierzchnia zabudowy:
201 m2
Powierzchnia działki:
750 m2