Architekci
BU.18.01
2017

Projekt budowlany obejmował przebudowę istniejącego budynku mieszkalnego z częścią usługową wraz ze zmianą sposobu użytkowania na kawiarnię z częścią produkcyjną. Przed przebudową w budynku znajdował się jeden lokal mieszkalny oraz warsztat samochodowy. Po przebudowie w budynku znajduje się cukiernia z kawiarnią oraz 2 lokale mieszkalne.

W celu oddzielenia strefy usługowej od mieszkalnej zaprojektowano zewnętrzną klatkę schodową w konstrukcji stalowej.

Całość została połączona w spójną całość, budynek otrzymał bardzo współczesną formę, co razem z materiałami użytymi do wykończenia elewacji pozwoliło zapomnieć o pierwotnym wyglądzie budynku.

Budynek posiada 3 kondygnacje nadziemne oraz 1 podziemną.

Data projektu:
2017
Powierzchnia użytkowa:
385 m2
Powierzchnia zabudowy:
245 m2
Powierzchnia działki:
760 m2